Zoekinstructie

Met de algemene zoekfunctie op de Homepage zoekt u in één keer door alle collecties van het Historisch Archief Midden-Groningen. Daarnaast wordt tegelijkertijd door alle teksten op de website gezocht. Om specifiek door de afzonderlijke collecties te zoeken kan gebruik worden gemaakt van de eigen zoekingangen:

Zoeken via de algemene zoekfunctie

Speciale tekens (wildcards en jokertekens)

Door één of meerdere woorden in het invulvlak in te vullen kan in één keer door alles worden gezocht. Dus zoeken op school levert een foto van een school in Hoogezand, maar niet van de 'basissschool' of van een 'schoolfeest'. 

Bent u dus op zoek naar zowel resultaten met het woord school apart als resultaten waarin het woord school gecombineerd wordt? Gebruik dan het *, dit noemt men ook wel de wildcard. U kunt dan bijvoorbeeld invullen:

  • *school: geeft extra resultaten als basisschool
  • school*: geeft extra resultaten als schoolfeest
  • *school*: geeft extra resultaten als basisschool én schoolfeest

Weet u niet zeker hoe een woord geschreven wordt ook dan kunt u gebruik maken van de wildcard (*). Zo kunt u bijvoorbeeld invullen:

  • Jan*en: geeft resultaten als Jansen, Janobien, Jantien

Weet u één letter niet zeker dan kunt u gebruik maken van het ?, ook wel het jokerteken genoemd. Zo kunt u bijvoorbeeld invullen:

  • Jan?en: geeft resultaten als Jansen, janken, Janzen, Janien