Tarieven

Een bezoek aan het Historisch Archief Midden-Groningen is gratis. Voor een aantal diensten moeten we echter kosten in rekening brengen.

Downloaden van afbeeldingen en auteursrecht

De afbeeldingen uit onze digitale beeldcollectie zijn meestal te downloaden. Sommige afbeeldingen hebben echter auteursrecht. Deze zijn helaas niet te downloaden, omdat de eigenaar van deze afbeelding hier geen toestemming voor geeft. Wilt u alleen afbeeldingen bekijken die u kunt downloaden? Gebruik dan bovenaan op de pagina van onze beeldcollectie het filter 'downloadbaar' en klik op ja. Om een afbeelding te downloaden klikt u op de afbeelding en dan op de knop 'downloaden' (het pijltje naar beneden)

Wilt u een afbeelding publiceren in een boek, tijdschrift of ergens anders? Dan heeft u toestemming nodig van het Historisch Archief. Neem daarvoor even Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op of gebruik het bestelformulier. Hiervoor klikt u op de afbeelding en dan op de knop 'webwinkel' (de winkelwagen).

Downloaden van scans van inventarisnummers of archiefstuk scans

Er zijn momenteel een aantal archiefstukken ingescand. Wilt u alleen archiefstukken bekijken die u kunt downloaden? Gebruik dan bij het zoeken in archiefstukken en inventarissen de filter 'toon alleen resultaten met scans'. In de toekomst hopen wij meer archiefstukken online doorzoekbaar te maken.

Onderzoek in opdracht

U kunt het Historisch Archief ook opdracht geven om bepaalde werkzaamheden voor u te doen. Bijvoorbeeld onderzoek of nalevering van kopieën, readerprints of microficheprints. Dat kan schriftelijk, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het opdrachtformulier. Als u ons een onderzoeksopdracht geeft kunt u aangeven hoeveel tijd u maximaal aan het onderzoek wilt laten besteden.

Tarieventabel 2021

De tarieven van de meest gevraagde diensten vindt u hieronder. Links in de tabel het product of de dienst, rechts de kosten.

Product of dienst Kosten
Bezoek Gratis
Onderzoeksopdracht per kwartier € 16,60
Kopie A4 €  0,35
Kopie A3  €  0,75
Reader-printafdruk  €  0,35
Administratiekosten  €  7,05


Tarieven zijn conform hoofdstuk 10 van de tarieventabel van de gemeentelijke legesverordening. Overige tarieven vindt u in deze tarieventabel.