7KM van Martenshoek 15 jaar

Sinds 2005 wordt in Hoogezand ieder jaar het loopevenement ‘de 7KM van Martenshoek' gehouden. Dat betekent dat dit jaar, zondag 29 september 2019, het derde lustrum gevierd wordt.

Ontstaan van de 7 kilometer

Twee jaar voor de oprichting van de 7KM van Martenshoek startte ‘Van Kasteel Training & Therapie’ met de organisatie van de ‘Walk to Run' en ‘Run to Run'. Dit waren voorbereidende trainingen voor de 4 Mijl van Groningen. In de voorlaatste trainingsweek kon men een test van 4 mijl lopen. Op initiatief van Albert van Kasteel en Margreet van Cleef werd deze 4 mijl uitgebreid naar 7 kilometer. Zo ontstond de stichting ‘De 7KM van Martenshoek’.

Loopevenement voor iedereen

De projectgroep van de stichting organiseert ieder jaar in samenwerking met het Winkelcentrum Martenshoek (WiMa) en de gemeente het loopevenement, waarbij het stimuleren om te bewegen een belangrijk doel is. De start en de finish van de 7KM vinden plaats aan de Sluiskade, in het centrum van Martenshoek (Hoogezand). Elk jaar kan in diverse categorieën worden gelopen, dit jaar zijn dat de G-loop (voor mensen met een verstandelijke beperking), Ouder & Kindloop, Ladiesrun, Jeugd- en Teamverbandloop (voor scholen, verenigingen, bedrijven en andere instellingen) en Recreantenloop. De 7KM is uiteraard niet compleet zonder de jaarmarkt van 11 tot 5, de koopzondag en verschillende andere attracties.

Jubileumcadeau

Omdat het dit jaar de 15e keer is dat de 7KM plaatsvindt vond de organisatie dat reden voor een extra presentje voor de deelnemers, naast het gebruikelijke shirt en de medaille krijgen de deelnemers dit jaar ook een mooie pet voorzien van ‘Essity 7KM van Martenshoek'.

Goed doel

De opbrengst van de loop gaat elk jaar naar een goed doel, waarvoor elke deelnemer een bijdrage levert die in het inschrijfgeld verwerkt is. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting de Toverboom. De stichting biedt kinderen een plek aan om op wekelijks vaste tijden deel te nemen aan terugkerende grote activiteiten, zodat ze hun eigen talenten en mogelijkheden kunnen ontwikkelen.

Afbeeldingen gezocht

Bij het schrijven van dit artikel kwam ik er achter dat wij in onze digitale collectie helemaal geen afbeeldingen hebben van de 7KM van Martenshoek. Heeft u in het verleden kwalitatief goede (hoge resolutie) foto’s gemaakt en vindt u het leuk deze met ons en het publiek van het Historisch Archief te delen, dan kunt u contact opnemen via e-mail of telefoon. 

 

Publicatiedatum: 18 september 2019
Auteur: Rachel Hiemstra

Bronnen: