Scholier of student

Leerlingen uit het voorgezet onderwijs kunnen bij het Historisch Archief Midden-Groningen terecht voor informatie bij het maken van (profiel)werkstukken en spreekbeurten.

Zoek je informatie over de geschiedenis van de gemeente, een gebouw, een belangrijk persoon, je eigen buurt of een ander onderwerp uit het verleden van Midden-Groningen? Dan ben je bij het archief aan het goede adres!
We hebben onder andere krantenknipsels, brieven, tekeningen, plattegronden, archiefstukken, boeken en (oude) foto’s die je kunt bekijken in de studiezaal.

Bezoek is gratis

Bij het Historisch Archief kun je niets lenen, zoals bij de bibliotheek. Al het aanwezige materiaal kun je bestuderen in de studiezaal. Daarom is een bezoek ook gratis. Je betaalt alleen als je een kopie wilt maken.

Afspraak maken

Veel informatie is momenteel nog niet digitaal beschikbaar, maar wij zijn druk bezig om elke dag meer stukken digitaal te maken. Om deze reden kunnen wij je geen informatie via de mail toesturen. Ook is het lastig voor ons om te beslissen wat jij precies nodig hebt. Daarom kun je het beste een afspraak maken, dan weten we dat je langskomt en kunnen we misschien alvast wat informatie voor je klaarleggen. Er is wanneer je langskomt altijd een medewerker aanwezig die je kan helpen met zoeken. Op de pagina Contact vind je openingstijden en contactgegevens van het Historisch Archief.