Overdracht archief Odd Fellows Sappemeer

Het ruim honderd jaar oude archief van de John Welch Loge Nr. 14. Indepent Order of Odd Fellows (IOOF) te Sappemeer is deze week overgegaan naar het Historisch Archief. De officiële overdracht vond dinsdag 6 december plaats.

De stukken stammen uit de periode 1907-2015. Het archief is door de leden van de Odd Felows in de borg Welgelegen gerubriceerd en geïnventariseerd. Enige adviezen en hulp daarbij werden door de medewerkers van het Historisch Archief verstrekt.

De stukken kunnen nu op de studiezaal van het Historisch Archief geraadpleegd worden en de inventaris staat op de website.

Archieven van verenigingen en documenten van particulieren zijn doorgaans van historische waarde voor de gemeente en worden door het Historisch Archief graag in ontvangst genomen. Laat het materiaal niet verloren gaan en neem contact op met het archief.


 De voorzitter van de John Welch Loge (rechts) en Teade Smedes  (links) van het Archief met staand loge-lid Harry Driest.
 Op de foto de voorzitter van de ohn Welch Loge (rechts) en Teade Smedes (links)van het Archief met staand loge-lid Harry Driest.

 

Publicatiedatum: 8 december 2022
Auteur: Teade Smedes