Expositie: Voetbal in Midden-Groningen

Vanaf september t/m december 2022 is in het Historisch Archief de expositie ‘Voetbal in Midden-Groningen, vanaf ±1889’ te zien.

De tentoonstelling bevat documenten over en afbeeldingen van de historie van een groot deel van de voetbalclubs die in de gemeente Midden-Groningen (hebben) bestaan.

In Groningen is men er al vroeg bij met voetbal. Eén van de eerste voetbalverenigingen in Nederland is Trap Raak uit Sappemeer. De vereniging wordt waarschijnlijk opgericht in 1889. Vanaf die tijd ontstaan er steeds meer voetbalclubs, ook in onze gemeente. Van clubs met namen die uiteindelijk moeten veranderen omdat ze elders al bestaan, zoals Vitesse, tot clubs met gekke namen, zoals de Vrouwenhaters uit Muntendam.

Alvast even inlezen kan op onze website.

De tentoonstelling is te zien in de vitrine van het Historisch Archief en tijdens openingstijden te bekijken.

Helaas hebben wij van lang niet alle clubs archiefmateriaal en dus ook geen fotomateriaal. Wilt u onze collectie uitbreiden (op papier of digitaal), klop dan even aan of neem contact met ons op via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0598-425634.