Update Loket Gedane zaken - Geschiedenis van werkend Groningen - 13 oktober

Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van een bedrijf in de gemeente Midden-Groningen? Over een oude fabriek in uw woonplaats, over de bakkerij die vroeger in uw huis zat of over de zaak van uw familie? Kom dan langs bij het Loket Gedane Zaken – Geschiedenis van werkend Groningen. Het wordt gehouden op woensdag 13 oktober in de studiezaal van het Historisch Archief Midden-Groningen in Hoogezand. Laat ons weten over welk specifiek bedrijf u meer wilt weten.

Loket Gedane zaken

In het kader van de Maand van de Groninger Geschiedenis richten de gemeente Midden-Groningen en de Groninger Archieven het Loket Gedane Zaken in tussen 13.00 en 16.00 uur. Wij laten u in 15 minuten zien welke bronnen aanwezig zijn in de gemeentearchieven om onderzoek te doen naar de geschiedenis van het bedrijf.

Wilt u meer weten over een specifiek bedrijf? Meld u aan:

  1. Doe dit via Loket Gedane Zaken – Midden-Groningen op maandvandegroningergeschiedenis.nl en selecteer het tijdstip waarop u langs wilt komen. Het zijn momenten van 15 minuten.
  2. Stuur vervolgens een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Loket Gedane Zaken om aan te geven wat uw vraag is en op welk bedrijf uw vraag betrekking heeft. Op die manier kunnen wij uw vraag voorbereiden. Goed om te weten, de vragen kunnen alleen betrekking hebben op bedrijven in de gemeente Midden-Groningen.
  3. Kom op woensdag 13 oktober met maximaal twee personen langs, op het gekozen tijdstip, in de studiezaal van het Historisch Archief Midden-Groningen in Hoogezand.

Praktisch

  • Loket Gedane Zaken – Geschiedenis van werkend Groningen
  • Woensdag 13 oktober
  • 13.00 – 16.00 uur
  • Gorecht-Oost 157, Hoogezand
  • Aanmelden via maandvandegroningergeschiedenis.nl


 Interieur van de kantoorboekenfabriek Atlanta NV : binderij. Werknemers poseren op hun werkplek.  Interieur van de kantoorboekenfabriek Atlanta NV : binderij. Werknemers poseren op hun werkplek.
Afbeelding 1: Hoogezand, 1944. Interieur van de kantoorboekenfabriek Atlanta NV : binderij. Werknemers poseren op hun werkplek.
Afbeelding 2: Hoogezand, omstreeks 1942-1947. Kantoorboekenfabriek Atlanta NV aan de Kerkstraat. Interieur kantoorafdeling.