Boek over Instituut Hommes verschenen

Over het welbekende Instituut Hommes is recentelijk een boek verschenen. Het boek, 'Eeuwig durend kapitaalverlies' genaamd, werd geschreven door Geert Warnaar. Het boek is maar in een beperkte oplage van dertig stuks uitgegeven. Hiervan mocht onze burgemeester Adriaan Hoogendoorn er maandag één in ontvangst nemen. 

Warnaar bracht zelf in de zestiger jaren een aantal jaren door op het Instituut Hommes. Het boek vertelt het complete verhaal over de de school die in het hele land bekend was. Warnaar noemt het zelf 'een internaat voor jongens die thuis niet goed zaten of jongens die niet wilden deugen'. Ondanks deze woorden bewaart hij wel goede herinneringen aan het Instituut. Hij dankt er zijn carrière aan, daarom schreef hij dit boek. 

De heer Warnaar heeft op het Historisch Archief Midden-Groningen uitgebreid onderzoek naar het Instituut gedaan. Het archief van het internaat Instituut Hommes is na (her)opening van het Historisch Archief vanaf september raadpleegbaar in het Huis van Cultuur en Bestuur te Hoogezand. Dit geldt ook voor het boek van de heer Warnaar, dat slechts in een beperkte oplage is gedrukt en niet vrij verkrijgbaar is.


 Burgemeester Adriaan Hoogendoorn bekijkt het boek. Rechts Geert Warnaar.
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn bekijkt het boek. Rechts Geert Warnaar.

Wilt u nu al meer lezen over het Instituut Hommes, bekijk dan eens het artikel dat op onze website staat.