Een update: op weg naar een nieuw gemeentehuis

Verhuizen

Pictogram over verhuizen

Wellicht heeft u het al gezien? Het werk aan het nieuwe gemeentehuis in Hoogezand is bijna klaar. Van buiten lijkt het al heel wat, binnen is nog flink wat werk te verzetten. Maar langzaam gaan we richting een nieuw gemeentehuis.
Als de nieuwbouw klaar is beginnen wij ook met het verhuizen van de ongeveer drie kilometer archief. Deze liggen nu nog op verschillende plekken in onze gemeente. Ondertussen zijn wij druk met de voorbereidingen voor de verhuizing.
Waarschijnlijk gaan we in juli ook zelf naar het nieuwe pand verhuizen. We hopen dat we dan in september volledig open kunnen gaan. De precieze data horen jullie natuurlijk als wij deze ook weten.
Voor de nieuwste feiten over de nieuwbouw kunt u ook terecht op de website van de gemeente.

Pictogram van coronavirus

Corona

Het liefst willen wij u in de tussentijd gewoon in het archief verwelkomen. Wij betreuren dat dit nu onmogelijk is door Corona. De combinatie van Corona en de drukte van de verhuizing maakt het voor ons lastig om u als gast te ontvangen. Wij vragen daarvoor uw begrip. Natuurlijk zijn wij telefonisch en per e-mail gewoon bereikbaar. Dus als u een dringende vraag heeft, neem dan gewoon contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0598-373683.

Website

Pictogram van website

Ook met onze website zijn wij druk. Misschien is het u opgevallen dat u geen afbeeldingen kunt downloaden? Als de website straks is bijgewerkt zijn alle openbare afbeeldingen direct in de hoogst beschikbare resolutie te downloaden. Wilt u nu een afbeelding downloaden, gebruik dan de aanvraagknop (winkelwagen). Wij reageren dan zo snel mogelijk op uw aanvraag.
Er wordt ook gewerkt aan de mogelijkheid om te reserveren voor een plekje in de studiezaal. Zo kunt u straks online een afspraak maken om langs te komen. Ook kunt u nu iets uitgebreider zoeken in de onlinebibliotheek. U kunt nu namelijk ook kiezen waar een boek (of bijvoorbeeld tijdschrift) te vinden is of bij welke serie het hoort.
Ook digitale toegankelijkheid staat in onze agenda. Dit betekent dat de website voor iedereen goed te bekijken of te lezen moet zijn. Helaas kwamen wij erachter dat dit nu niet zo is. Hierover gaan wij binnenkort in gesprek. In de tussentijd vinden wel kleine veranderingen plaats achter de schermen. Hier merkt u op het eerste gezicht waarschijnlijk niet veel van.

Pictogram van archiefdozen

Archieven Noord- en Zuidbroek

Wij zijn druk bezig om de archieven van Noord- en Zuidbroek in kaart te brengen en online te zetten. Planning is dat deze nog dit jaar ook online doorzoekbaar zijn.

Er wordt dus druk gewerkt. Intussen houden we u op de hoogte van ontwikkelingen via de website en onze social media. Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0598-373683.

 

Publicatiedatum: 26 april 2021
Auteur: Rachel Hiemstra