Nieuw boek verschenen over de Tweede Wereldoorlog en bevrijding in Hoogezand-Sappemeer e.o.

Er werden de laatste tijd in onze gemeente al verschillende boeken gepubliceerd over de Tweede Wereldoorlog, maar nu komt ook de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer e.o. met een uniek boek. Met man en macht werd er gewerkt aan het boekwerk dat dat gaat over de Tweede Wereldoorlog en de bevijding van Hoogezand-Sappemeer en omgeving. Een verscheidenheid van auteurs is erin geslaagd om het 150 pagina's tellende boekwerk in elkaar te zetten. De gemeente Midden-Groningen heeft een deel van de kosten gesubsidieerd.

Het boek is uniek, want het bevat allemaal nieuw materiaal, niet eerder gepubliceerde verhalen, getuigenissen en fotomateriaal, dat veelal uit particuliere archieven komt. Alle leden van de historische vereniging ontvangen het boek gratis. Omdat Nederland dit jaar 75 jaar bevrijd is, wordt het boek ook uitgereikt aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Hoogezand-Sappemeer. De historische vereniging vindt het van groot belang dat de jeugd betrokken is bij dit belangrijke onderwerp, de Tweede Wereldoorlog.

Het eerste boek werd door voorzitter Okkie Smit overhandigd aan secretaris Rozema, als dank voor zijn inzet voor dit speciale boekwerk. Okkie vertelde: 

Wim was degene, die de subsidiepot met succes wist te vinden. Wim was degene, die maar liefst 7 artikelen kopij aandroeg. Hij was ook degene, die meedacht, mee vergaderde, hij bewaakte het wordingsproces en hij onderhield de contacten met de redactie, de vormgever en drukkerij Comprint in Sappemeer.

Het boek is te koop, maar er is een beperkt aantal boeken beschikbaar. Doordat het boek gesubsidieerd is, kan het boek echter wel voor de aantrekkelijke prijs van € 9,95 (excl. eventuele verzendkosten) gekocht worden. Vanaf deze week is het te koop bij de Bruna, de Jumbovestigingen en Comprint. Bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook. 

Publicatiedatum: 30 november 2020
Auteur: Rachel Hiemstra

Bron: