Tweeluik 'Kiel-Windeweer. Huizen en hun bewoners' van Harm Jan Frese verschijnt

Op 30 mei van dit jaar zal het tweeluik van de vorig jaar overleden onderwijskundige Harm Jan Frese verschijnen over zijn geliefde woonplaats Kiel-Windeweer. In het boek heeft hij alle woningen in Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie en Vossenburg beschreven met hun bewoners vanaf ongeveer 1700 tot 2010.

Jarenlang was Harm Jan Frese kind aan huis in het gemeentearchief van Hoogezand-Sappemeer. Vele dagen spendeerde hij met zijn neus in de boeken, op zoek naar informatie, om uiteindelijk zijn ‘levenswerk' over zijn geliefde dorp te publiceren. Het is jammer dat hij de uitgave van het tweeluik niet meer zelf heeft mogen meemaken. Hij laat een prachtige blik in de historie achter.

Het tweeluik telt maar liefst 1500 pagina's, waarin zowel een persoons- als zaakregister is opgenomen. Daarnaast bevat het een historisch overzicht van Kiel-Windeweer, statistische informatie over woningen, bewoners en de twee scholen in het dorp. Ook behandelt hij de schepen die door het Kieldiep voeren, godsdienst en gemeenteraadsverkiezingen. Het boek bevat vele afbeeldingen en wordt uitgebracht door Uitgeverij Profiel in samenwerking met Fred Roggen. Op de website van Profiel is het tweeluik te bestellen. 


 Omslag van het eerste deel van het tweeluik met een drietal afbeeldingen erop van het landschap en straatbeeld van Kiel-Windeweer  Omslag van het tweede deel van het tweeluik met een drietal afbeeldingen erop van het landschap en straatbeeld van Kiel-Windeweer