Schenking archief in Coronatijd

Vanwege het Coronavirus zitten velen van ons meer thuis. Tijd om misschien eens de zolder op te ruimen of eens door oude papieren of foto’s te gaan.

Hoewel er via het archief nu helaas alleen maar digitaal onderzoek kan worden gedaan, vinden mensen gelukkig toch hun weg naar het archief. Zo kregen we onlangs van een dochter van een kleuterleidster nog het nodige fotomateriaal van de Christelijke kleuterschool ‘De eerste schrede’ uit Slochteren. Andere schenkingen betroffen wat kiekjes uit Meeden en documenten die betrekking hebben op Noordbroek.

Komt u tijdens het opruimen ook herinneringen tegen aan plekken in of mensen uit onze gemeente, gooi ze dan niet zomaar weg, maar denk ook eens aan het Historisch Archief.


 Foto's van 'De eerste schrede' uit Slochteren. Op de eerste foto een portret van een kleuterleidster met een aantal kinderen die om een tafeltje heen zitten, allen met een stuk speelgoed in hun handen. Daarnaast een foto van het gebouw, een foto van kinderen in de zandbak en een groepsfoto voor het gebouw. Foto's van 'De eerste schrede' uit Slochteren.
 Datering v.l.n.r., boven: 1957, 21 maart 1960, onder: 1960, 1957.

 

Publicatiedatum: 4 mei 2020
Auteur: Rachel Hiemstra