Tips voor constructieve reacties in de beeldbank

Er komen bij ons regelmatig reacties binnen op foto's in de beeldbank. Hier zijn wij heel blij mee, want zo kunnen we voor anderen een beeld vormen van wat er op een foto afspeelt, wanneer dit was en wie erbij betrokken waren.

Houdt er echter wel rekening mee dat het voor ons soms lastig is om (meteen) iets met uw reactie te doen. Momenteel is het i.v.m. de Corona maatregelen sowieso lastig, maar soms hebben wij te weinig aanleiding om aan te nemen dat informatie juist is of is er gewoon meer onderzoek nodig om het na te lopen. Is uw reactie nog niet verwerkt, dan is dit vaak de reden.

Ga vooral door met reageren, maar neem de volgende dingen in acht:

  1. Vertellen hoe leuk een evenement was of hoe fijn u het op deze school had mag altijd. We kunnen uw reactie publiceren.
  2. Herkent u mensen op een groepsportret, noem dan duidelijk welke personen u precies bedoelt en houdt ook rekening met een evt. eerder gemaakte opsomming in de beschrijving. Klopt er iets niet, Jan heet bijv. eigenlijk Piet. Geef dan even aan waarom u dit zeker weet. Hij was bijv. uw vriend. Anders is het uw woord tegen dat van een ander en is het voor ons lastig iets met uw reactie te doen, omdat wij Jan of Piet niet altijd kennen.
  3. Klopt een jaartal niet? Onze invoerders maken wel eens een typfout. Wij weten ook dat een kleurenfoto niet uit 1900 stamt, maar zonder het originele materiaal is het soms lastig een exacte datering toe te voegen. Alleen zeggen dat de datum niet klopt, daar kunnen we vaak dan helaas ook niets mee. Herkent u wel dat de foto uit de jaren 80 of bijv. 1956 komt, laat het dan vooral weten en geef ook even aan waarom het volgens u deze periode is.
  4. Klopt de benaming van een bedrijf of pand niet? Panden veranderen vaak regelmatig van eigenaar, dus geef ook dan even aan waarom het niet klopt.
  5. Herkent u een pand als een bakker, slager of had het een andere toepassing? Geef dan duidelijk aan welk pand u precies bedoelt. Soms is het voor u duidelijk, maar voor ons lastig te zien.
  6. Eigenlijk geldt voor alle reacties, geef een argumentatie. Met name wanneer iets volgens u niet klopt.

Nogmaals, wij zijn heel blij met jullie reacties, zie dit bericht dus niet als negatief, maar als tips, zodat we jullie reacties beter kunnen verwerken.

 

Publicatiedatum: 25 maart 2020
Auteur: Rachel Hiemstra