Uniek boekwerk verschijnt: Foxhol en Foxholsterbosch, twee unieke dorpen

Eind november is het zo ver, dan verschijnt het boek 'Foxhol en Foxholsterbosch, twee unieke dorpen' van Daan Hulsebos. Voor zijn onderzoek bezocht Daan Hulsebos een aantal jaren wekelijks het Gemeentearchief Hoogezand-Sappemeer en vervolgens het Historisch Archief Midden-Groningen. Bovendien is hij al jaren actief als vrijwilliger bij het archief en de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer e.o.

Het boek omschrijft en toont de rijke historie van Foxhol en Foxholsterbosch. Van verhalen over bekende Foxholsters tot industrie, middenstand, religie, de lokale verenigingen en onderwijs, alles komt aan bod in deze unieke uitgave. Ook belangrijke gebeurtenissen uit het verleden komen aan bod, zoals de Tweede Wereldoorlog en de komst van de Molukkers. Bovendien is er van alle panden in Foxhol en Foxholsterbosch en hun bewoners (voor zover bekend) vanaf 1932 een beschrijving toegevoegd.

Kortom: 350 pagina's met uniek materiaal en bijna 600 foto's. Het boek zal in een beperkte oplage worden uitgegeven en worden aangeboden voor de prijs van 25 euro.

U kunt het boek bij voorkeur reserveren door uw naam en adres en het aantal gewenste exemplaren vóór 1 november 2019 te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0598-323642.

 

Publicatiedatum: 2 oktober 2019
Auteur: Rachel Hiemstra