Fotoboek van Overschild als blijvende herinnering

Gisteren (26 maart 2019) bestond de Vereniging Dorpsbelangen Overschild precies 50 jaar. Om dit jubileum te vieren werd in samenwerking met Corrie Brakema en fotograaf Wilco van der Laan een fotoboek samengesteld als blijvende herinnering aan Overschild.

Het boek laat het dorp zien in vier jaargetijden, zoals het nu is. De gaswinning heeft helaas haar sporen nagelaten in het dorp en een groot deel van de woningen zal in de nabije toekomst worden afgebroken, herbouwd of versterkt. Er gaan dus grote veranderingen plaatsvinden, het dorp zal nooit meer hetzelfde zijn. Men werkt hard aan de toekomst.

Met het boek gaan de Schildjers op naar een nieuwe toekomst, maar nemen ze het verleden mee als een blijvende herinnering. Er is een boek beschikbaar voor elk adres in Overschild.

Zaterdag 30 maart om 15:00 vindt de feestelijke presentatie van het fotoboek plaats in dorpshuis Pompel aan de Meerweg 16 in Overschild, waarbij een toost wordt uitgebracht op de toekomst.

Vanaf aanstaande zondag 31 maart is het boek ook beschikbaar voor andere geïnteresseerden. De prijs is 10 euro en u kunt het bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 30069011.

 

Publicatiedatum: 27 maart 2019
Auteur: Rachel Hiemstra