Leerlingen HHC Warffum onderzoeken drankgebruik in Sappemeer

Leerlingen uit VWO 5 van het Hogeland College in Warffum hebben vorige week in het kader van hun versneld examenprogramma geschiedenis het drankgebruik in de jaren twintig van de twintigste eeuw in Sappemeer onderzocht. Dit gebeurde door middel van een ‘dagonderzoek’, ontwikkeld door Peter Kamminga, hun docent geschiedenis.

Er werd gestart met koffie in Hotel Faber, waarna bezoeken en rondleidingen volgden op de historische scheepswerf Wolthuis en in borg Welgelegen. Doel hiervan was de historische context van de onderzoeksperiode in beeld te krijgen. Eenmaal aangekomen in het gemeentehuis van Hoogezand startten de leerlingen in de raadszaal hun onderzoek met bronmateriaal uit het Historisch Archief. De leerlingen werken bij dit project aan hun onderzoeks- en communicatievaardigheden. De leerlingen eindigden de dag met een presentatie voor vrijwilligers van de scheepswerf Wolthuis, leden van de Historische Vereniging en de gemeentearchivaris.

Het dagonderzoek is digitaal onder de rubriek voortgezet onderwijs op onze website te bekijken en is ook te gebruiken door andere scholen. Mocht u als docent van een andere school uw leerlingen ook in aanraking met de geschiedenis van de eigen leefomgeving willen brengen dan kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opneen met het Archief.


 Leerlingen bezoeken de historische scheepswerf Wolthuis.  Leerlingen onderzoeken de historische bronnen in de raadszaal in Hoogezand.Afbeelding 1: Leerlingen bezoeken de historische scheepswerf Wolthuis.
Afbeelding 2: Leerlingen onderzoeken de historische bronnen in de raadszaal in Hoogezand.

 

Publicatiedatum: 7 november 2018
Auteur: Rachel Hiemstra