Nieuwe aanwinsten oktober 2018

In deze maand werd het Historisch Archief Midden-Groningen weer verrast met verschillende nieuwe aanwinsten.

Zo kregen wij van mevrouw Zuidhof een doos met textielbonnen van de distributiedienst Slochteren, welke een mooie aanvulling vormen voor onze collectie oorlogsbronnen.


 Doos met textielbonnen  

Daarnaast werd door de familie Ten Hoonte een oud getuigschrift van Derk Hundt van de tuinbouwwintercursus te Zuidbroek opgestuurd. De heer Hundt is geboren in Sappemeer en was later onder andere werkzaam als douaneambtenaar.


 Oud getuigschrift van Derk Hundt van de tuinbouwwintercursus te Zuidbroek   

Ook werden wij door voormalig journalist van het Algemeen Dagblad de heer Smedes verblijd met een exemplaar van 'De Zwaluw', het clubblad van de padvinderij te Hoogezand-Sappemeer. Bovendien ontvingen we een bijpassende foto van de Trappers uit 1946 en een foto van de Kantoorboekenfabriek Atlanta, waarvan Smedes' vader directeur was.


 Exemplaar van 'De Zwaluw', het clubblad van de padvinderij te Hoogezand-Sappemeer.  

Heeft u zelf nog materiaal (archiefstukken, boeken, foto's, films et cetera) waarvan u denkt dat het bewaard moet blijven, neem dan contact met ons op. 
Het Historisch Archief streeft ernaar een zo breed mogelijk beeld te geven van de geschiedenis van Midden-Groningen. Nieuwe particuliere archieven zijn daarom van harte welkom!

U kunt uw archief schenken of langdurig in bewaring geven. Het is jammer als archiefmateriaal verloren gaat. Overdracht van archiefmateriaal aan het Historisch Archief is kostenloos. Bovendien hebt u altijd recht op inzage. Naast het opnemen van origineel beeldmateriaal probeert het archief ook foto's, affiches en dergelijke in digitale vorm te verwerven. Dit materiaal kan zowel digitaal aangeleverd worden als op het archief gescand worden. Na het scannen krijgt u het beeldmateriaal weer terug.

 

Publicatiedatum: 31 oktober 2018
 Auteur: Teade Smedes & Rachel Hiemstra