Museum 40-45 verhuist naar Kolham: oorlogskranten online op website HAMG

Vanaf heden is het Museum 40-45 niet meer in Harkstede, maar in Kolham gevestigd. Chris Scholtens verhuisde zijn uit de hand gelopen verzameling die met 60m2 nu toch wel écht een museum mag heten van de bedrijfsunit achter De Knipstee in zijn woonplaats naar een ruimte kantoorruimte bij BaTech Montage in Kolham.

Open huis

Op vrijdag 21 september is het open huis voor genodigden en ruim een week later op 29 september is het museum voor het publiek geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Na de winter zal er vaker een open huis plaatsvinden, daarnaast is de collectie op afspraak te bezichtigen.

In eerste instantie begon zijn verzameling met papieren documenten over de oorlog, maar in de loop der tijd is deze uitgebreid met film (waarvoor een heuse filmruimte is ingericht) en voorwerpen. En Scholtens blijft verzamelen en onderzoeken, er is nog genoeg te ontdekken!

Oorlogskranten online op onze website

Wilt u alvast een voorproefje? Kijk dan eens in onze Krantenbank, in samenwerking met de heer Scholtens hebben wij op onze Krantenbank een groot deel van de oorlogskranten uit onze omgeving online kunnen zetten.

Het Historisch Archief Midden-Groningen feliciteert Chris Scholtens hierbij met zijn nieuwe ruimte!