Verhuizing Historisch Archief in gang gezet: stap 1

De eerste stap in de verhuizing van ons Historisch Archief is gezet. De bouwvergunningen van de drie voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren zijn verhuisd naar het voormalige Rabobank-gebouw aan de Kerkstraat 2 te Hoogezand (vroeger stond op deze plek een brugwachterswoning). Waar alle dossiers voorheen op drie locaties waren ondergebracht, zijn deze nu dus op één plek te vinden. Mocht u een historische bouwvergunning willen inzien, dan kan dat op aanvraag.

Aan het einde van het jaar moet het gemeentehuis in Hoogezand ontruimd zijn in verband met de nieuwbouw van het gemeentehuis Midden-Groningen (fase 2 Kielzog). Het Historisch Archief zal zoveel mogelijk worden ondergebracht in de archiefbewaarplaatsen van de voormalige gemeenten Menterwolde en Slochteren.


 verhuizers bij het gemeentehuis in Hoogezand.  voormalige brugwachterswoning aan de Kerkstraat nr. 2Foto 1: verhuizers bij het gemeentehuis in Hoogezand.
Foto 2: voormalige brugwachterswoning aan de Kerkstraat nr. 2. Afgebroken op 15-08-2001, waarna er het Rabobank kantoor werd gebouwd.