Heike van Dam schrijft ‘Boerderijenboek Achterdiep Sappemeer’

Jawel, het boek 'Achterdiep Sappemeer. Boerderijenboek ruim 300 jaar aktiviteit van ontvening tot ruilverkaveling’ is een feit! Heike van Dam uit Sappemeer bracht het boek uit met behulp van Wim Rozema en vormgever Jan Pekelder. De HS-krant publiceerde afgelopen 20 juni een mooi artikel:


 Afbeelding van het artikel uit de HS krant

Klik hier voor het orginele artikel.

Het Achterdiep in ons archief


 Vervoer van een bijzondere vracht per schip door het Achterdiep. Waar de betonnen elementen voor bestemd waren is niet bekend. De meest rechtse figuur is Hendrik Oldenziel.  Achterdiep NZ, rechts nr. 82 en lager. Gezien van oost naar west bij de Noordbroeksterstraat. Schaatsers (fam. Hartman) tijdens de winter op het ijs.  1910/1915: Het Achterdiep met gezicht op de Slochterstraatbrug en de LangewijkbrugAfbeelding 1: 1905: Achterdiep Noordzijde, ter hoogte van het latere perceel nr. 14. Vervoer van een bijzondere vracht per schip door het Achterdiep. Waar de betonnen elementen voor bestemd waren is niet bekend. De meest rechtse figuur is Hendrik Oldenziel (geb. 1891). Over het schip en verdere bemanning ontbreken nadere gegevens.
Afbeelding 2: 1925: Achterdiep NZ, rechts nr. 82 en lager. Gezien van oost naar west bij de Noordbroeksterstraat. Schaatsers (fam. Hartman) tijdens de winter op het ijs. Het hooghoutje is opgeruimd 1940-1945.
Afbeelding 3: 1910/1915: Het Achterdiep met gezicht op de Slochterstraatbrug en de Langewijkbrug.