Langs het historisch lint van Hoogezand en Martenshoek

Bij deze rondwandeling nemen wij u mee langs het historisch lint van Hoogezand en Martenshoek. Van Hotel Faber, tot aan de oude panden die ons herinneren aan de scheepsbouw en -vaart, door middel van de app kunt u ter plekke zien en lezen hoe het er vroeger op deze plek heeft uitgezien en wat de plek betekende voor het dorp. Dus schijnt de zon en heeft u zin in een wandeling van ongeveer 3,5 a 4 km (het hele rondje), download dan de app en dompel u onder in de geschiedenis van Hoogezand.

Tips voor het gebruik van de app: zorg dat u bij de intro op de vierde pagina klikt op ‘locatie toestaan’. Bent u in de buurt dan kunt u zoeken op huidige locatie, anders kiest u bijv. Meint Veningastraat 123 in Hoogezand. De route verschijnt onder de naam ‘Oost West, thuis best?!’. Door erop te klikken opent u de route. Wilt u onderweg geen internet gebruiken, download de route dan thuis alvast.

Lukt het niet met de app, dan kunt u ook een pdf downloaden.

Download hier de app Spacetime Layers
Download hier de pdf versie van de rondleiding

De route is tot stand gekomen door een samenwerking van de Groninger Archieven en het Historisch Archief Midden-Groningen t.g.v. de Maand van de Groninger Geschiedenis, die als thema Oost/west heeft.