lezing Sanne Meijer: Grunnegs Toentje

Op 18 april geeft Sanne Meijer een lezing in de Menterne in Muntendam. Sanne Meijer (Stadskanaal, 1993) is historica, auteur en ondernemer. Ze werkt aan allerlei projecten omtrent Groninger geschiedenis, erfgoed & cultuur. Zelf zegt ze: “Ik schrijf over de schitterende landschappen, oude volksgebruiken en bijzondere cultuurhistorie die ik onderweg tegenkom”. Samen met Iris van den Brand schreef ze het boek 'Vraauwlu: Groninger vrouwen in de geschiedenis'.

Maar bij velen is Sanne vooral bekend van haar Grunnegs Toentje. In haar tuin in Roodeschool combineert ze oude Groninger groenten met cultuurhistorisch moestuinieren. De afgelopen 100 jaar zijn veel oude lokale groentegewassen vergeten of zelfs verdwenen. Wist je dat in de afgelopen eeuw ongeveer 90% van alle groentevariëteiten is verdwenen? Wie kent bijvoorbeeld nog de Oldambster Widde?

Sanne neemt ons mee in haar zoektocht naar de zaden en de kwekers.
Wat zijn de verhalen achter deze vergeten groenterassen?
Ze vertelt over Groninger moestuinen van weleer, de Groningse keuken en andere verhalen die met het Grunnegs Toentje te maken hebben.
En tot slot deelt ze verrassende recepten en manieren hoe de oogst bewaard kan worden.

De lezing vindt plaats op 18 april in de Menterne in Muntendam, aanvang 20.00 uur. Voor leden is de lezing gratis, niet leden betalen
€ 4,00.

NB: vanwege wegwerkzaamheden zijn Het Loeg en de Schaive Klabbe vanaf begin april afgesloten. Borden geven de omleidingsroute aan. Hou daarbij rekening met een langere reistijd vanuit de richting Zuidbroek.